Després de l’èxit obtingut en la primera edició del curs “Un nou escenari rural: ODS, Agenda 2030 i LEADER”, impulsat durant el mes de novembre de 2020, i les múltiples sol·licituds per a la seva reedició, la REDR ha decidit obrir de nou les portes d’aquesta formació perquè més gent tingui l’oportunitat de formar-se de manera gratuïta en matèria d’ODS.
La proposta tindrà una durada de cinc setmanes, començarà el dilluns 25 de gener i finalitzarà el dilluns 1 de març, i comptarà amb vídeos explicatius i documents informatius dividits en un total de cinc mòduls:
Mòdul 0. Enfocament Leader-ODS per al desenvolupament rural
Aquest mòdul us ajudarà a familiaritzar-vos amb la metodologia i la plataforma. Així mateix, podreu anar prenent contacte amb la resta d’alumnes que formaran part del curs en el fòrum de presentació.
Mòdul 1. Origen dels ODS i el seu paper en l’actualitat
Quan neix l’Agenda 2030? En quin context té lloc el seu origen? Quin paper té el medi rural en la seva consecució?
Mòdul 2. Metodologia LEADER
Què és i quan neix la metodologia LEADER? Quina relació té aquest enfocament de desenvolupament local participatiu amb l’Agenda 2030?
Mòdul 3. Agents del canvi
Qui pot treballar per la consecució dels ODS i l’aterratge de la sostenibilitat en els territoris? Hi ha algun col·lectiu que hagi de protagonitzar el canvi des de la societat civil? Quines entitats poden tenir un paper clau en el desenvolupament rural sostenible?
Mòdul 4. Implementació de l’agenda 2030 de desenvolupament sostenible
Què podem fer per traslladar els ODS i les seves metes als territoris d’una manera eficaç i duradora? Hi ha cap mètode que m’ajudi a transversalitzar els ODS en les meves estratègies?
Mòdul 5. Avaluació
Com podem saber si els nostres esforços per a la consecució de l’Agenda 2030 estan tenint els efectes esperats? Com mesurar l’impacte que les nostres actuacions estan tenint sobre el medi i la població?
Al llarg del curs, s’intentarà donar resposta a aquestes i moltes altres preguntes.
FONT: REDR