El proper curs escolar 2021-2022 el projecte “FER: Ensenyant a emprendre a les escoles del món rural” continuarà fomentant vocacions emprenedores entre els i les alumnes de cicle superior d’educació primària de les escoles d’entorns rurals de Catalunya.
Per tal de donar a conèixer el projecte a escoles i mestres amb interès per fomentar l’emprenedoria a l’aula, hi ha programada una sessió informativa en línia el proper dia 28 de juny a les 12.00 h, per accedir a la qual cal inscriure’s a www.futursemprenedors.cat a l’apartat d’Inscripció a la jornada informativa FER.
La sessió inclourà una explicació del projecte FER, dels seus materials i les novetats per al curs 2021-2022, així com dos intercanvis d’experiències de mestres que duen a terme el projecte a l’escola. Despertar el talent emprenedor mitjançant la creació d’una empresa en grup és un dels objectius del projecte entre molts altres. L’alumnat hi aprèn cultura bàsica de l’empresa sobre diferents temàtiques com el màrqueting, els préstecs, ingressos i despeses, personal, etc.
L’acompanyament a escoles i a mestres és un pilar del projecte, per aquest motiu es programen jornades, formacions i assessoraments individualitzats durant tot el curs escolar. Aquesta sessió, doncs, es complementarà amb una altra a principis de setembre, on s’explicaran aspectes metodològics i organitzatius de com implementar el projecte, així com les diferents maneres d’incorporar l’emprenedoria a l’aula.
Les escoles que vulguin implementar el projecte FER el proper curs escolar s’hi han d’inscriure accedint a la web www.futursemprenedors.cat a l’apartat de Curs 2021-2022.
Futurs Emprenedors Rurals és un projecte que busca ser una eina i un suport per a mestres en el foment de les habilitats emprenedores a 5è i 6è de primària. Els materials estan creats de manera que es poden adaptar a les necessitats específiques de mestres i alumnes diferents.
La protagonista de la història és FER, una abella que viu en un rusc que pateix el despoblament i ha de buscar solucions per evitar el despoblament total del seu rusc, així com està passant a les zones rurals avui en dia. Els materials s’estructuren en tres blocs diferents i altres materials complementaris. El primer, sobre històries d’invents, el segon sobre la creació de l’empresa i el tercer és un recull d’històries d’empreses exitoses de la Catalunya rural.
Per a les escoles el material és gratuït ja que està finançat pel fons FEADER i pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. La coordinació del projecte es du a terme des de l’entitat Consorci GAL Noguera Segrià Nord amb el suport del Centres de Recursos Pedagògics de la Noguera.
L’Associació Leader de Ponent també participa en el projecte FER amb les escoles de l’àmbit d’actuació de l’entitat (les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, les Garrigues i el Segrià Sud).
FONT: Consorci GAL Noguera Segrià Nord