
Data/Hora
02/12/2021
17:00 - 19:45
L’agricultura i la ramaderia tradicional estan cada vegada més saturades i és difícil crear valor afegit. La nova pagesia i els nous lideratges de persones joves dibuixen un horitzó amb futur on la sostenibilitat, la rendibilitat i la qualitat són valors que es van consolidant. Però hi ha dificultats, com ara el relleu generacional, per falta de terres i altres motius.
L’objectiu de la jornada és establir vincles entre el model productiu actual i el que s’està construint amb les noves tendències alimentàries accelerades, en gran part, pel canvi climàtic i la crisi sanitària de la COVID-19.
Programa
17.30 h Benvinguda
17.35 h Accés a la terra: necessitats i reptes
Sra. Gemma Estany. Coordinadora tècnica de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).
Sr. Pere Navarro. Tècnic del Banc de Terres de la Diputació de Barcelona.
18.00 h Presentació del Banc de Terres de les Garrigues
Sr. Jaume Setó. President del Consell Comarcal de les Garrigues
Sr. Adrià Dalmau. Tècnic del Consell Comarcal de les Garrigues.
18.20 h Taula d’experiències i casos d’èxit
-Fruites Blanch. Sr. Joan Blanch, pagès i propietari de Fruites Blanch.
-Ous Kokoc. Sr. Oriol López, emprenedor del projecte Ous Kokoc.
-Sr. Joan Escolà. Pagès i productor d’ametlles.
-Granja Pifarré. Sr. Joan Pifarré, propietari de Granja Pifarré i Sra. Olga Paz, de Nomon Turisme Cultural.
Modera la taula: Sr. Josep Sucarrats. Director de la revista Arrels.El món que torna.
19.30 h Torn obert de preguntes
19.45 h Cloenda de la jornada
Les inscripcions es poden fer a través de RuralCat: inscripcions
Per a més informació: comunicacio@leaderponent.cat
Aquesta jornada es realitza en línia. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.
Les inscripcions a RuralCat es tanquen un dia abans de la sessió. Si passada aquesta data voleu formalitzar la inscripció, podeu contactar directament amb l’Associació Leader de Ponent facilitant nom, cognoms, correu electrònic i DNI.